Deel 3 is bijna klaar (en deel 4 ook)

Deel 3 van Alexandra Quirtesse is echt bijna klaar. Ik ben druk bezig de laatste aanwijzingen van de proeflezer te verwerken. Het zijn kleine tikfoutjes en punten en komma’s die gecorrigeerd worden.
Daarna laat ik het nog twee keer proeflezen en na die wijzigingen verwerkt te hebben gaat het derde deel (eindelijk) naar de uitgever. Dan wordt het spannend, want ook de uitgever zal het een en ander willen zeggen of vindt vast ook nog ergens een spelfoutje.
Daarna moet er een mooie kaft gemaakt worden en is het boek klaar om gedrukt te worden.

woordenteller Alexandra Quirtesse 3
boordenteller Alexandra Quirtesse 3

Het derde deel beschrijft een mooi avontuur van Alexandra. Er komen nieuwe karakters in voor en ook een oude bekende uit het eerste deel zal terugkeren!

Er gebeurde zo veel in het derde deel dat ik uiteindelijk besloot om het verhaal in twee delen te splitsen. Het spijt me, maar het kon niet anders. Het boek zou anders wel heel erg dik worden. Ik hoop dus dat het vierde deel niet lang na het derde deel zal verschijnen.
Als voorlopige titel(s) heb ik gekozen voor “Alexandra Quirtesse en de Groot Bargaat deel 1” en uiteraard deel 2.

woordenteller Alexandra Quirtesse 4
boordenteller Alexandra Quirtesse 4

Ik vind het altijd leuk om berichtjes van lezers te ontvangen, dus laat een berichtje achter als je al uitkijkt naar het volgende deel, nog aan het lezen bent of de avonturen net ontdekt hebt. Nog leuker is het als je enthousiast bent en het anderen laat weten.

Meet & Greet

Op zaterdag 22 november 2014 sta ik samen met nog enkele schrijvers van 2 tot 4 in Boekhandel Logica in IJsselstein. Ik zal er wat vertellen over de boeken, over het schrijven en misschien wat voorlezen.
Natuurlijk kan ik ook je boek signeren en kan je me alles vragen over de verhalen van Alexandra Quirtesse.
Het gaat een leuke middag worden en bovendien is er ook nog verse soep!
Iedereen is van harte welkom.

Alexandra Quirtesse en de Poort van Twaalf

Weer een update voor de fans: De titel van het tweede deel van Alexandra’s avonturen is bekend: ‘Alexandra Quirtesse en de Poort van Twaalf’ Ook de omslag is bekend en kan je hier zien.
Het duurt nog maar een paar weken en dan is het in elke boekhandel te koop of te bestellen. Bij Uitgeverij Buitenzorg is er hard gewerkt om er weer een mooi boek van te maken.Cover boek
Op zaterdag 17 mei is de presentatie van het boek bij boekhandel Logica in IJsselstein. Het begint om 2 uur en duurt tot 4 uur. Iedereen is welkom.
Wil je het boek als eerste in bezit hebben, het ISBN is 9789491670046 Hiermee is het bij elke boekhandel alvast te bestellen. Leuker is natuurlijk als je op 17 mei langs komt en met een gesigneerd exemplaar naar huis gaat.

In deel 2 zal Alexandra weer terug gaan naar die andere, vreemde wereld. Maar hoe zal het daar zijn en zou ze haar vrienden weer zien?
Ik ben nu al benieuwd naar de reacties, dus als je deel 1 of straks deel 2 gelezen hebt, laat een berichtje achter op het gastenboek. Wil je praten over de boeken? Gebruik #AQVM voor deel 1 en #AQP12 voor het tweede deel.

‘Nee, dat bedoel ik niet!’ reageerde opa geïrriteerd. ‘Hoe gaat het
met je, wat is er gebeurd, je weet wel, afgelopen zomer. Je moet me alles vertellen! Maar zeg niets tegen je moeder,’ drong hij aan. ‘Niets!’
Alexandra’s adem stokte, maar opa leek het niet te merken.
‘Ik weet er van. Ik weet alles!’ zei hij hees. ‘Maar wat heb jij gezien? Waar ben je geweest?’

Alexandra Quirtesse en de Poort van Twaalf

Nieuwe boeken

Binnenkort verschijnt het tweede deel van Alexandra’s avonturen, maar de pen (toetsenbord) staat ook niet stil om andere boeken te schrijven.
De faction XVII is af en wacht geduldig onder een groeiende laag stof op een uitgever. Ook mijn bovennatuurlijke thriller (met behoorlijk wat Gothic invloeden) is bijna klaar.
De titel van dit verhaal vol vampiers is ‘Duivelsgraf’ en speelt zich deels in de moderne tijd af en deels in het verleden.
Nicolaaskerk-1911
Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen en sommige geheimzinnige zaken die in het boek beschreven staan, zijn zelfs op foto vastgelegd. Zo zijn er vlak na de brand van 1911 foto’s genomen van de Gotische Hervormde Kerk van IJsselstein. Op deze foto’s zijn de plaatselijke notabelen te zien die de schade van de brand bekijken.
Maar achter dit groepje mannen is een heel geheimzinnig figuur te zien. Hij is opvallend langer dan de personen voor hem en draagt als enige geen hoed. Wie goed kijkt ziet op zijn hoofd wel wat anders. De foto is niet scherp genoeg, maar anders zou beter te zien zijn of hij hoorntjes heeft of niet…
Behalve dit horrorverhaal en het spannende XVII heb ik ook een detective af (de eerste Nederlandse klimaatthriller) en uiteraard gaat Alexandra nog avonturen beleven!

Vanaf 11 mei weer verkrijgbaar

Na lange tijd is het binnenkort eindelijk zo ver en is deel 1 van Alexandra’s avonturen weer volop verkrijgbaar.
Bij Uitgeverij Buitenzorg verschijnt in mei de heruitgave van Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg (ISBN 9789081320191). Voor iedereen die haar nog niet kent is dit de kans om eindelijk kennis met Alexandra te maken.
Op zaterdag 11 mei zal om 2 uur ’s middags het eerste deel gepresenteerd worden in Boekhandel Logica in IJsselstein. Iedereen is welkom en de koffie staat er klaar.
Let op: de oorspronkelijke datum is dus komen te vervallen.

Gewoon doorschrijven

Zoals ik al eerder schreef is mijn uitgever er door omstandigheden mee gestopt. Dat plaatst mij uiteraard voor een probleem: hoe nu verder?
Een heruitgave van Alexandra Quirtesses eerste avontuur is voor veel uitgevers commercieel niet interessant genoeg en zonder het eerste deel is het tweede, derde en verdere deel natuurlijk ook ver uit zicht.
De toegezegde uitgave van mijn thriller (met de werktitel ‘XVII’) moet nu ook een andere uitgever zoeken en zoeken in boekenland duurt lang.
Intussen blijf ik erg leuke en bemoedigende kritieken ontvangen, zowel over de mail over het manuscript van XVII, als in het gastenboek over Alexandra’s eerste avontuur, maar ik wordt soms ook persoonlijk aangesproken door fans van Alexandra die me bijna smeken om het tweede deel.
Naast de bemoedigende reacties van lezers krijg ik uiteraard soms ook kritiek van deskundigen: dit klopt niet, dat moet anders, dat daar klopt helemaal niets van… Soms is het om moedeloos van te worden, want wat de een heeft aangewezen als goed, wordt door een ander als fout aangewezen en de deskundigen spreken elkaar vaak tegen. Verwarrend, vooral omdat de lezers het niet uit lijkt te maken.
Al die tegenstrijdige reacties van de deskundigen brachten me aan het twijfelen, want heeft het nog wel zin om door te schrijven?
Toen las ik een recensie van ‘De Nevelprins’ van Carlos Ruiz Zafón.
In deze recensie wordt het boek niet bepaald aangeprezen en terloops worden zijn andere boeken nog even opzij geschoven als broddelwerk.
Het mooie aan deze recensie was dat het mij overtuigde om door te schrijven. Ik kan het niet iedereen naar de zin maken en smaken verschillen nu eenmaal. Bovendien – zo bedacht ik me – zijn de opmerkingen van lezers belangrijker dan die van de critici en andere deskundigen. Ik schrijf niet voor de critici maar voor mijzelf maar vooral voor de lezers, en die vinden mijn verhalen goed.
In afwachting van een uitgever die een (of meerdere) van mijn verhalen wil publiceren blijf ik dus gewoon doorschrijven.

Een boek, maar toch niet

Het is een beetje vreemde situatie die ontstaan is. Sinds enkele dagen is mijn uitgeverij gestopt met alle activiteiten. Verschillende omstandigheden hebben die drastische regel nodig gemaakt.

Voor mij is het eindresultaat hiervan dat het eerste deel van Alexandra Quirtesse uitgegeven is. De lezers zijn er enthousiast over en het heeft goede recensies gekregen. Het wordt ook goed gelezen in de bibliotheken en het kleine aantal dat deel twee gelezen heeft is daar net zo enthousiast over en kan niet wachten op deel drie.

Zoals het er nu naar uit ziet komt deel twee van Alexandra’s avonturen er voorlopig niet en deel drie dus ook niet. Toch houdt me dit niet tegen, want zelf ben ik al heel enthousiast over deel vier dat ik aan het schrijven ben. De karakters worden steeds interessanter en Alexandra’s problemen steeds groter.

Ik heb voor de lezers dus een boek, maar die is helaas niet meer leverbaar. Iedereen die het wil lezen kan er uiteraard nog voor bij de bibliotheek terecht, maar voor iedereen die het echt in handen wil hebben of wil downloaden als e-boek betekent het stoppen van de uitgeverij dat dit niet meer kan.

Momenteel is het voor de lezers dus wachten op een uitgever die een heruitgave van het eerste deel wil maken en de volgende delen ook wil publiceren. Gelukkig heb ik nog alle rechten dus kan het snel. Deel een is geredigeerd en kan zo opnieuw uitgegeven worden. Deel twee heeft nog wat puntjes op de i nodig, maar is eigenlijk ook klaar. Ik ben de enige die deel drie heeft gelezen en ik ben er best tevreden over. Een van mijn favoriete karakters komt er in terug, maar nieuwe fascinerende personen worden geïntroduceerd. Deel vier komt er ook, want het is feitelijk een vervolg op deel drie en voor iemand zich zorgen maakt over een oneindige reeks: het wordt een afgerond geheel.

Maar helaas en ondanks alle enthousiaste reacties, zolang er geen nieuwe uitgeverij is, zijn de avonturen van Alexandra wel erg abrupt en vroegtijdig gestopt.