XVII (thriller)

Jan van Riebeeck

Alle (ja ALLE) rechten (c) E. Melisie 2015
Momenteel draait in de Nederlandse bioscopen de succesvolle speelfilm ‘Michiel de Ruyter’. Naar aanleiding van deze film kreeg ik weer vragen over mijn boek over Jan van Riebeeck. Hoewel het verhaal totaal anders is dan het heldenepos ‘Michiel de Ruyter’ speelt het verhaal zich ook deels af rond dezelfde tijd (de Gouden eeuw) en speelt een bekende historische figuur de hoofdrol. Hoewel minder bekend dan Michiel de Ruyter, was Jan van Riebeeck (en zijn nakomelingen) minstens zo’n kleurrijk figuur. Fietsen en fictie lopen in dit verhaal door elkaar, maar de hoeveelheid feiten is veel groter dan de meeste lezers vermoeden.
Ik heb hier de eerste 300 bladzijden gepubliceerd, in de hoop dat een uitgever enthousiast wordt en ja, de eerste 300 bladzijden van deze preview zijn echt gratis en legaal. Veel leesplezier.
Multimedia tip: Luister tijdens het lezen ook even naar de Spotify Playlist.

Waarom deze gratis actie?

Ik heb het boek met veel plezier geschreven en hoewel er nog geen uitgever voor is weet ik van mijn proeflezers dat heel veel mensen het met plezier zullen lezen.
Ik hoop met deze actie veel mensen nieuwsgierig te maken naar meer. Hoe meer hoe beter. Laat hieronder ook je opmerkingen achter, hoe meer hoe beter. Ik hoop hiermee een uitgever te interesseren, zodat XVII de plaats krijgt die het verdient: in de top van de bestsellers-lijst.

Wat voor boek is het

Het is een thriller waarbij historische gegevens verwerkt zijn tot fictie. Heel veel van de gebeurtenissen in het boek zijn dan ook waar gebeurd. Het boek neemt de lezer mee door de schaduwkanten van de Vaderlandse Geschiedenis. De VOC, Jan van Riebeeck, de vroege geschiedenis van Kaapstad en de duistere praktijken in Nederlands Indië.
Iedereen die ook maar een beetje belangstelling heeft voor de Nederlandse geschiedenis zal zich verbazen en het is een onmisbaar boek voor iedereen die in Hoorn of Kaapstad woont.

Online lezen…

Voor iedereen die het boek online wil lezen, kan dat ook. de eerste tien hoofdstukjes zijn hier te vinden.

5 Responses to XVII (thriller)

 1. Ingrid de Kooning zegt:

  Toen ik eenmaal begon te lezen kon ik het niet meer wegleggen.
  Elk hoofdstuk maakt nieuwsgierig naar meer.
  Zoals je zelf hierboven schrijft is dit maar de eerste helft. Ik wil heel graag het hele boek lezen en hoop dat je snel een uitgever zal vinden. Dat zal voor dit boek niet zo moeilijk zijn denk ik.

 2. Peter zegt:

  Ik heb het in een adem ‘uitgelezen’ en wil nu graag weten hoe het afloopt.
  Waar kan ik het kopen?
  Tip: misschien is het leuk om ergens op uw site meer te vertellen over de historische personen. Ik ontdekte pas halverwege hoe veel personen uit uw boek echt bestaan hebben.

  • Erik zegt:

   Het is nog nergens te koop, ik wacht nog op een goede uitgever.
   Een goed idee om op de site te vermelden wie echt bestaan heeft, maar dat wordt een lange lijst, de meeste personen hebben echt bestaan en de meeste gebeurtenissen zijn ook echt gebeurd. Maar ik vind het leuker als de lezers zelf ontdekken hoe veel echt is.

   Erik

 3. x zegt:

  Dan Brown van de Lage Landen!
  Complex, maar superspannend. Ik wil meer.

 4. J. Verheul zegt:

  is het boek al ergens te koop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*