In de pers

16 mei 2014: Persbericht

IJselstein – Nieuwe fantasiereeks verovert Nederland

Gaat de nieuwe fantasiereeks van Erik Melisie Nederland veroveren?

17 mei komt het spannende, tweede deel uit van de fantasyreeks: Alexandra Quirtesse en de poort van twaalf. Als het aan de lezers ligt wordt deze YA zeker een bestseller.
Het is hard werken geweest voor de bescheiden Erik Melisie, maar het resultaat mag er zijn. Eerder al had hij 4 delen gepland, nu wil hij de serie met maar liefst zeven delen op de kaart van Nederland zetten.

De daverende recensies van Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg, o.a. van Biblion waren al veelbelovend en zette de schrijver aan tot meer.
In dit tweede deel beleeft Alexandra samen met haar vrienden weer veel avonturen. Zal het Alexandra eindelijk lukken haar vader weer te zien en zal ze uit de klauwen van Havart weten te blijven? In dit boek ontmoet Alexandra naast oude bekenden ook enkele nieuwe bewoners, zoals de boosaardige wurgels…

De schrijver weet weer een fantastisch decor te schilderen waar de avonturen van Alexandra zich mogen afspelen. Fraaie natuurbeschrijvingen, geheimzinnige elementen en vreemde wezens, volgen elkaar in een rap tempo op. Met zijn onderhoudende schrijfstijl weet de auteur ook dit keer de lezer te boeien van begin tot eind. We kijken reikhalzend uit naar deel drie.

Alexandra Quirtesse en de poort van twaalf, ISBN: 9789491670046, is vanaf 17 mei te koop in elke betere boekhandel en alle internetboekhandels. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Buitenzorg, een nieuwe speler op de markt voor jeugdliteratuur en het onderwijs.
Lees het originele bericht


14 mei 2014: Zenderstreeknieuws
Zenderstreeknieuws, woensdag 14 mei 2014


8 mei 2013: Zenderstreeknieuws


6 mei 2013: persbericht
IJsselstein – Nieuwe fantasy-serie
Avondschrijver stapt uit de schaduw… Nieuwe fantasy-serie voor jong en oud.

Erik Melisie schreef in de avonduren een spannende fantasievolle serie die zich afspeelt in een wereld vol avontuur en vreemde wezens.

11 mei is van 14.00 uur tot 16.00 uur de boekpresentatie van het eerste deel bij boekhandel Logica in IJsselstein.

Avondschrijver stapt uit de schaduw… Nieuwe fantasy-serie voor jong en oud.

Erik Melisie schreef in de avonduren een spannende fantasievolle serie die zich afspeelt in een wereld vol avontuur en vreemde wezens.
Met maar liefst vier delen zet de bescheiden Erik Melisie de serie Alexandra Quirtesse definitief op de kaart van Nederland.
De daverende recensies van het eerste deel, dat binnenkort opnieuw uitkomt bij Uitgeverij Buitenzorg, zijn veelbelovend.
De sfeer van de serie doet denken aan die van de Kronieken van Narnia en Het gouden kompas.
Deel twee is in een vergevorderd stadium en zal niet te lang op zich laten wachten. Ook deel drie en vier zijn al in de maak.
11 mei is van 14.00 uur tot 16.00 uur de boekpresentatie van het eerste deel bij boekhandel Logica in IJsselstein.

Over het eerste boek: Alexander Quirtesse in de Virkenmereg

Tijdens een logeerpartij bij haar opa vindt Alexandra Quirtesse op zolder een bijzondere medaillon. Wanneer zij even later de tuin in gaat, komt ze per ongeluk in een andere, wonderlijke wereld terecht.
Tijdens haar tocht in de streek Virkenmereg leert ze nieuwe dingen en maakt ze goede vrienden.
Is zij hier wel veilig? Of moet zij uitkijken voor de wrede Havart, een groot en angstaanjagend wezen.
En waarom heeft het Grijze Leger het op haar gemunt?
Het boek eindigt met een verrassing.

Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg is een heerlijk boek voor jong en oud, om voor te lezen of om zelf in te verdwalen.
Lees hier het originele persbericht


15 februari 2012: boekentip.nl
Een interview met mij over mijn boek en de boeken die ik lees.


3 februari 2012: AD/Utrechts Nieuwsblad
Interview