Recensies

Boekrecensies

Alexandra Quirtesse en de Poort van Twaalf

boekrecensiesbeste

Het eerste deel kreeg al fraaie recensies, o.a. van Biblion, dit was zeer terecht. Het tweede deel is in dezelfde stijl geschreven, de auteur blijft trouw aan zijn eigen formule: fantasie, spanning en hier en daar een vleugje humor.

door de spannende schrijfstijl wordt de lezer (…) opnieuw meegezogen naar de wereld van verbeelding. Een heerlijk dik boek van maar liefst 328 bladzijden om de tijd mee te verliezen.
Lees op boekrecensiesbeste de volledige recensie.
[social_share/]


Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg

adorablebooks.nl

Toen ik dit boek binnen kreeg van de uitgever Boekenboet had ik zo mijn twijfels. … Pas bij hoofdstuk 4 begon ik het boek leuk te vinden en vanaf dan leest het eigenlijk erg makkelijk weg. Het verhaal is origineel en heeft wat weg van Alice in wonderland. … Ik heb begrepen dat er al een tweede (en derde!) deel zit aan te komen en ben daar eigenlijk heel benieuwd naar. Het verhaal heeft verschillende wendingen die je niet zou verwachten. Het boek blijft spannend tot het einde. Een aanrader voor de fans van Alice in wonderland, of voor degene die eens iets anders willen lezen dan de “standaard” boeken.
Lees op adorablebooks.nl.nl de volledige recensie.
[social_share/]


NBD|Biblion

Als Alexandra (12), bij haar opa logerend, ontdekt dat ze via een bijzondere halsketting toegang krijgt tot een parallelle wereld, krijgt haar saaie vakantie een heel andere wending. In de fantasiewereld wordt ze achtervolgd en bedreigd door vreemde wezens. Gelukkig krijgt ze een bont reisgezelschap op haar tocht door Virkenmerg, dat haar beschermt en uiteindelijk veilig terugbrengt. Aan het eind doet ze nog een verrassende ontdekking, die verwijst naar een vervolg. … Vooral voor meisjes die van fantasy houden zal dit boek een aardig, spannend avonturenverhaal zijn. Vanaf ca. 12 jaar.
Lees o.a. op bruna.nl de volledige recensie.
[social_share/]


boekentip.nl

Helemaal onbekend is de verteltrant van het Fantasy verhaal mij ook weer niet en zo had ik na een paar hoofdstukken het gevoel dat ik een mix las van Alice in Wonderland, Harry Potter en ‘Het gouden Kompas’. En avontuurlijk was het zeker, iets wat de 12 jarige Alexandra zelf ook niet verwacht had toen ze te horen kreeg dat ze in de vakantie bij haar opa ging logeren.

Heel nieuwsgierig ben ik hoe het verder gaat met Fu’ozogog, de niet te benijden mix van een virk en een beron. En natuurlijk ook naar de verdere belevenissen van Alexandra en de stamleden van haar leeftijdsgenoten Banso en Kazima. Zo zie je maar dat buiten je comfort zone lezen je soms voor verrassende ontdekkingen plaatst en dat ‘Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg’ zeker niet alleen jongeren zal weten te boeien.
Lees op boekentip.nl de hele recensie.
Lees op http://curledupbook.blogspot.com/ een iets andere versie van de recensie.
[social_share/]


schrijvers4fun.nl

Dat de verhalen van Alexandra Quirtesse in goede aarde zal vallen is voor ons geen vraag, maar een vaststaand feit. Het boek is een heerlijk leesboek voor jong en oud, toegankelijk geschreven en de verhaallijn is verrassend en verveelt geen moment. Een boek om verliefd op te worden!
Lees op schrijvers4fun.nl de hele recensie.
[social_share/]


Ezzulia.nl

De hele reis was voor mij dan ook een hele beleving. Ik voelde me Alexandra, voelde wat ze meemaakte. Kon de virken, Hestan en het Grijze Leger voor me zien, zag hoe ze Alexandra bedreigden. Ik liet een traantje bij de laatste zin, maar was tegelijkertijd ook heel blij met de plotwending. Meteen wilde ik door naar deel 2! Wat zou Alexandra daar beleven?

En dat maakt fantasy voor mij goed, het moet mij meeslepen, mij laten inleven in de wereld. Ik moet het voor me kunnen zien, het moet niet te moeilijk voorstelbaar zijn. Het is goed, duidelijk en lekker geschreven, waardoor ik ook echt niet meer kon stoppen met lezen. Heerlijk! Daar houd ik van.

Deel 2 van de serie ligt al bij de corrector. Zou Alexandra Quirtesse en de Poort van Twaalf mij net zo goed bevallen? Met deel 1 heeft Erik er in ieder geval een fan bij! Het wachten op deel 2 zal een straf zijn, maar als hij er eenmaal is, ren ik direct naar de winkel om het aan te schaffen. Need I say more?
Lees op ezzulia.nl de hele recensie.
[social_share/]


fok.nl

Zoals gezegd is dit boek bedoeld voor Young Adults. Persoonlijk zou ik het plaatsen voor ergens tussen de 10 en de 13 jaar. Alles is vrij simpel geschreven en er zijn geen verhaallijnen die zich naast de hoofdlijn afspelen. Alles draait dus om de avonturen die Alexandra beleeft met haar reisgenoten. Onderweg komen ze de meest vreemde wezens tegen waarbij het lijkt alsof Melisie een aantal keer zichzelf in een vreemde hoek had gedreven met het schrijven. De enige uitweg was dan om maar iets te verzinnen dat, naar mijn mening, niet helemaal binnen het boek lijkt te passen.
Lees op fok.nl de hele recensie.
[social_share/]


magictales.nl

Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg doet mij bij het lezen sterk denken aan de verhalen van Narnia. Pratende dieren, een troon, een verborgen land en vreemde wezens.

Het boek komt zeer traag op gang, het begint pas spannend te worden als je al 2/3 van het boek gelezen hebt. Daarentegen is het boek erg beeldend geschreven, je ziet alles zo gebeuren. Zo letterlijk dat ik soms hardop moest lachen omdat ik het zo voor me zag. En dat maakt dat je wel verder wilt lezen! Op een gegeven moment leef je met Alexandra mee en hoop je van ganser harte dat ze haar doel bereikt! Erik Melisie weet je ook te verrassen met bepaalde gebeurtenissen die je niet aan had zien komen. Wanneer je denkt “hoe lost de schrijver dit op?” komt er een oplossing die vaak leuk, grappig en toch verrassend is. Het einde leest als een speer en hoewel het verhaal een afloop heeft zijn er genoeg open einde’s waardoor deel 2 mij niet snel genoeg kan volgen!
Lees op magictales.nl de hele recensie.
[social_share/]


Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg is een jeugdboek in de traditie van Narnia (C.S. Lewis) en Ster (Neil Gaiman)

Het leuke aan dit fantasyboek is de sprookjesachtige vertel- en schrijfstijl, die ervoor zorgt dat het verhaal prettig weg leest en waardoor je als lezer het gevoel krijgt dat je je in een magische wereld bevindt.
De personages sluiten goed aan bij de doelgroep van +/- 12 jaar, en er is goed nagedacht over de volkeren en hun cultuur, de magische wezens en het landschap van de andere wereld. De omgeving en personages worden goed beschreven en zelfs zo beschreven, dat je de andere wereld echt leert kennen, net als Alexandra.

Al met al kan ik dit boek zeker aanraden en is Erik Melisie een beginnende auteur die we zeker in de gaten moeten houden. Ben zelf erg benieuwd naar het vervolg van dit deel.
Lees op xuchiejlala.blogspot.com de hele recensie.
[social_share/]


Alexandra, ik sloot haar meteen in mijn hart – goedverwoord.nl

Fantasy, het blijft voor mij een genot om in dit genre te lezen. Er zijn maar weinig fantasyseries die het niet goed doen bij mij. Met Alexandra Quirtesse van Erik Melisie begon ik aan een nieuwe serie – want naast alle andere series die ik lees, kon er nog wel een nieuwe bij. Ik was erg benieuwd naar het verhaal van het kleine meisje in een geheel andere wereld. Was het een eenmalig uitstapje of verlang ik ernaar om weer terug te keren?

Alexandra, ik sloot haar meteen in mijn hart.
Lees op goedverwoord.nl de hele recensie.

[social_share/]