Erik

Het begon allemaal met het schrijven van een verhaaltje voor mijn dochter. Het werd uiteindelijk een spannend fantasy-verhaal waarin een meisje de hoofdrol speelt: Alexandra Quirtesse in de Virkenmereg.
Omdat Alexandra zoveel beleeft passen haar avonturen niet in 1 boek en na het succes van het eerste deel is er ook al een tweede deel en inmiddels werk ik aan het vierde deel van de serie. Zoals het er nu naar uitziet zal ook dat zeker niet het laatste deel worden.

Behalve deze reeks heb ik ook een spannende historische thriller geschreven die de lezer meeneemt naar de Gouden Eeuw, de VOC en de eerste kolonisatie en opbouw van het moderne Zuid-Afrika en de schaduwzijden van de vaderlandse geschiedenis. Een spannend verhaal gebaseerd op historische feiten.
Momenteel werk ik aan twee verhalen voor volwassenen: een detective en een thriller waarin vampiers een belangrijke rol spelen.


Veelgestelde vragen

Wat is je geboortejaar?

Ik heb het geluk om uit een goed jaar te komen. Jaargenoten zijn o.a. Nicalas Cage, Rusell Crowe, Lenny Kravitz, Dan Brown, Andy Serkis, Keanu Reeves, John Metcalfe, Lars Mikkelsen, Famke Janssen, Linda de Mol, Sandra Bullock, Neneh Cherry, Mark Addy en Angela Kovacs.

Wanneer komt het volgende deel van Alexandra’s avonturen?

Deel 2 is af, maar het duurt nog wel even voor deze verschijnt. Ik weet wel dat deze nog spannender is dan het eerste deel. Aan deel 3 wordt hard gewerkt.

Hoe kom je op de ideeën voor de verhalen?

Die komen vanzelf. Vaak uit een nieuwsberichtje ergens op internet. Ik ga daar dan een beetje op doordenken en vraag me af hoe dat in Alexandra’s wereld zal passen. Heel veel uit het eerste deel van Alexandra Quirtesse is dan ook echt gebeurd.

Wat is er dan echt gebeurd?

Daar zal ik nu nog niet te veel over verklappen, maar ik weet wel dat er mensen zijn die sommige locaties in de verhalen zo op de kaart kunnen aanwijzen. Ik wil er geen ‘waar is Wally’ van maken, maar ik ben wel benieuwd wie wat kan vinden.

Wat doet dat koude sneeuwlandschap bovenaan deze pagina?

Dat heeft misschien wel iets te maken met een van de volgende verhalen…

Wat is een avondschrijver?

Overdag werk ik en ik heb dus alleen de avonden om te schrijven, want ’s nacht moet ik slapen.

Wanneer komt die thriller uit?

Ik hoop zo snel mogelijk. Het is een ander verhaal dan Alexandra’s avonturen en het kost veel tijd om alle historische feitjes te controleren.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.