Een boek, maar toch niet

Het is een beetje vreemde situatie die ontstaan is. Sinds enkele dagen is mijn uitgeverij gestopt met alle activiteiten. Verschillende omstandigheden hebben die drastische regel nodig gemaakt.

Voor mij is het eindresultaat hiervan dat het eerste deel van Alexandra Quirtesse uitgegeven is. De lezers zijn er enthousiast over en het heeft goede recensies gekregen. Het wordt ook goed gelezen in de bibliotheken en het kleine aantal dat deel twee gelezen heeft is daar net zo enthousiast over en kan niet wachten op deel drie.

Zoals het er nu naar uit ziet komt deel twee van Alexandra’s avonturen er voorlopig niet en deel drie dus ook niet. Toch houdt me dit niet tegen, want zelf ben ik al heel enthousiast over deel vier dat ik aan het schrijven ben. De karakters worden steeds interessanter en Alexandra’s problemen steeds groter.

Ik heb voor de lezers dus een boek, maar die is helaas niet meer leverbaar. Iedereen die het wil lezen kan er uiteraard nog voor bij de bibliotheek terecht, maar voor iedereen die het echt in handen wil hebben of wil downloaden als e-boek betekent het stoppen van de uitgeverij dat dit niet meer kan.

Momenteel is het voor de lezers dus wachten op een uitgever die een heruitgave van het eerste deel wil maken en de volgende delen ook wil publiceren. Gelukkig heb ik nog alle rechten dus kan het snel. Deel een is geredigeerd en kan zo opnieuw uitgegeven worden. Deel twee heeft nog wat puntjes op de i nodig, maar is eigenlijk ook klaar. Ik ben de enige die deel drie heeft gelezen en ik ben er best tevreden over. Een van mijn favoriete karakters komt er in terug, maar nieuwe fascinerende personen worden geïntroduceerd. Deel vier komt er ook, want het is feitelijk een vervolg op deel drie en voor iemand zich zorgen maakt over een oneindige reeks: het wordt een afgerond geheel.

Maar helaas en ondanks alle enthousiaste reacties, zolang er geen nieuwe uitgeverij is, zijn de avonturen van Alexandra wel erg abrupt en vroegtijdig gestopt.