In de pen

Hoewel ik uiteraard niet echt met pen en papier schrijf, heb ik toch nog wel wat in de pen.
Van de verhalen van Alexandra Quirtesse ben ik bezig met het schrijven van het vierde deel. Het is weer heerlijk schrijven, want ook nu schrijft het zichzelf. Het derde deel ben ik intussen aan het herschrijven.
Het verhaal dat zich deels in de tijd van de VOC afspeelt is ‘klaar’, dat wil zeggen dat het gereed is voor proeflezers en om naar uitgevers te sturen. De eerste proeflezer was laaiend enthousiast en heeft het hele boek bijna in een keer uitgelezen.
Omdat ik het schrijven van dat verhaal zo leuk vond ben ik nog een verhaal aan het bedenken met enkele van dezelfde figuren uit het boek. Er staat nog geen letter op papier, maar ik al wel een aantal leuke idee├źn. Van alle hoofdstukken die ik heb geschrapt uit het VOC-verhaal (nog zonder titel) kan ik nog een apart boek maken en waarschijnlijk ga ik dat ook doen want ik heb te veel leuke hoofdstukken en personen geschrapt uit dat boek en die delen zijn een eigen boek waard. Ik verheug me nu al op het schrijven daarvan.
Ter afwisseling ben ik een politieverhaal aan het schrijven. Het wordt geen complex verhaal waar veel achter gezocht hoeft te worden, maar eenvoudigweg een spannend verhaal met enkele politieke intriges en uiteraard een bloederige moord als aanleiding. Ik ben nu op zo’n 42.000 woorden en nog lang niet klaar.
Verhalen heb ik nog genoeg en omdat ik het leuk vind om ook een keer een supernatural thriller te schrijven, ben ik ook maar vast begonnen met een verhaal waarin vampiers een belangrijke rol spelen. Over vampiers lijk alles al verteld te zijn, maar toch is dat niet zo. Ik ga hier uiteraard nog niet verklappen waar ik over ga schrijven, maar drie verhaallijnen lopen in het verhaal door elkaar en vullen elkaar aan. Ik heb heel veel zin in het schrijven van dit verhaal en de eerste paar duizend woorden gingen makkelijk, wat voor mij een goed teken is. Het verhaal heb ik al, ik hoef het ‘alleen nog maar’ op te schrijven. Ik denk wel dat dit een echt dik boek gaat worden, want ook dat lijkt me leuk: een flink dik boek schrijven waar mensen lekker lang in kunnen lezen.
Veel in de pen dus. Ik ga nu dus maar weer snel verder met schrijven.